Vioollessen

Als je bij de kennismaking hebt ervaren dat mijn stijl van lesgeven bij je past, bekijken we of wekelijkse lessen dan wel tweewekelijkse lessen het meest geschikt voor jou zijn.  We bespreken welke stukken je zou kunnen spelen, of welke vioolmethode bij je past.
Twee maal per jaar organiseer ik een uitvoering, waar je alleen of samen kunt spelen. 
Ook een kort traject, bijvoorbeeld de voorbereiding van orkestpartijen in de aanloop naar een uitvoering van jouw orkest, behoort tot de mogelijkheden.

vioolles in Amsterdam-Noord Irene Nas

 Tijdens de vioolles kan je ervaren:

  •  hoe oefeningen je helpen te voelen wat er gebeurt in je lichaam als je speelt, en wat de onmiddellijke invloed hiervan is op de klank. Er valt veel winst te behalen door te experimenteren met minimale en maximale spierspanning, en van daaruit tot de goede spanning te komen. Ook ga je leren voelen van waaruit de beweging ontstaat, wat er met de spieren en gewrichten gebeurt terwijl je speelt. Span ik mijn gezichtsspieren, til ik mijn schouder op, verlies ik het contact met de grond? Hierdoor zal je meteen klankverschil merken.
  • hoe samenspelen mogelijk is op alle niveaus, zowel in kleine groepen als grote orkesten. Vanaf de eerste les spelen we samen. Ik speel ook altviool en piano, dus er is van alles mogelijk! Ook kun je aangeven of je graag in een orkest zou willen spelen. Samen kunnen we dan kijken welk niveau er gevraagd wordt en welke stappen er eventueel nog gezet moeten worden. En misschien speel je binnenkort wel in een orkest!
  • hoe het aankomt op motivatie en niet zozeer op talent! Iedereen kan plezier beleven aan vioolspelen. Het helpt om een beeld te hebben van wat je zou willen met je viool. Regelmatig studeren is van belang, evenals focus, verder kan alles geleerd worden! Als je gefrustreerd raakt van vioolspelen is het mogelijk een stap terug te doen, tot het niveau waarop het nog wel fijn voelde. Van daaruit kunnen we dan weer opnieuw werken aan nieuwe technieken, zonder dat dit frustraties oplevert. Als je wilt stellen we samen een oefenschema op, zodat je je tijd zo goed mogelijk benut. 

Heb je nog vragen? Misschien vind je het antwoord bij de FAQ en neem anders contact op!